27 sierpnia 2017

Kruche ruloniki z marmoladą

Szybkie, kruche i smaczne rogaliki do niedzielnej kawki i nie tylko.


Składniki:

25 dag masła w temp. pokojowej
25 dag sera białego twarogowego
25 dag mąki pszennej
dowolna marmolada - u mnie twarda różana

Sposób przygotowania:

1. Mąkę, ser i masło połączyć ze sobą, zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 3 cm, radełkiem wykrawać prostokąty. Każdy prostokąt cienko posmarować marmoladą. Zwinąć w rulonik.
2. Ciastka układać złączeniem do dołu, piec do zrumienienia w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C.
3. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.

Smacznego!!!

3 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!