19 lutego 2016

Ryba w panierce

Każdy ma swój własny sposób na klasyczną panierowaną rybkę. Oto i mój :) Prosto, szybko i pysznie!


Składniki:

filety ulubionej ryby (u nas zazwyczaj miruna)
sól
jajko + odrobina mleka
mąka
bułka tarta
olej do smażenia
sok z cytryny

Sposób wykonania:

1. Odmrożoną rybę wycieramy ręcznikiem papierowym. Kroimy na porcje. Solimy z obu stron i skrapiamy sokiem z cytryny.
2. Każdy kawałek ryby panierujemy kolejno najpierw w mące, następnie w jajku wymieszanym z odrobiną mleka, a na końcu w bułce tartej.
3. Rybę smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.

Smacznego!!!

2 komentarze:

  1. Robię podobnie. Kiedyś też dodawałam mleko do jajka. Pyszna rybka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Taka rybka jest najsmaczniejsza! Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!