12 sierpnia 2015

Filet z kurczaka w marynacie ziołowo - cytrynowej


Składniki:

3 małe filety z kurczaka
1 mały jogurt naturalny (u mnie gęsty)
sok z 1/2 cytryny
tymianek
siekana natka selera
sól
pieprz

Sposób wykonania:

1. Mięso umyć, podzielić na porcje.
2. W misce wymieszać jogurt, tymianek, sok z cytryny, siekaną zieleninę, doprawić solą i pieprzem.
3. Mięso włożyć do marynaty i schłodzić w lodówce ( u mnie był w lodówce pół dnia).
4. Z mięsa usunąć nadmiar marynaty, smażyć na patelni grillowej z obu stron.
5. Podawać wedle uznania, u nas ryż i sałatka szwedzka.

Smacznego!!!

Źródło: Kulinarne hity, nr 2/2015

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!