23 października 2014

Surówka z włoskiej kapusty


Składniki:

1/2 główki włoskiej kapusty
2 duże marchewki
1 cebula
siekana natka pietruszki
Sos:
2-3 łyżki oleju
2 łyżeczki musztardy krymskiej
odrobina octu jabłkowego
odrobina soku z cytryny
odrobina cukru
ewentualnie sól

Sposób wykonania:

1. Kapustę szatkujemy, cebulę drobno siekamy, a marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej.
2. Składniki sosu mieszamy.
3. Warzywa łączymy z sosem, dodajemy natkę pietruszki i wszystko dokładnie mieszamy.

Smacznego!!!

4 komentarze:

  1. To jedna z moich ulubionych surówek, mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Szybka do zrobienia i szybko znika z talerza. To najlepsze surówki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Też robię surówkę z kapusty włoskiej! Jest pyszna!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Jest przepyszna własnie zniknęła.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!