23 lipca 2014

Zupa kalafiorowa II

Tym razem trochę inna zupa kalafiorowa. Po pierwszą wersję zapraszam tutaj: KLIK.


Składniki:

1 mały kalafior
3 marchewki
3 ziemniaki
1 cebula
1 mały seler
1 łyżka oleju
ziele angielskie
liść laurowy
sól, pieprz
mielony kminek
2-3 łyżki łyżki koncentratu pomidorowego
siekana natka pietruszki

Sposób przygotowania:

1. Marchewkę trzemy na tarce jarzynowej. Cebulę drobno siekamy. Warzywa obsmażamy na patelni na łyżce oleju.
2. Dodajemy wodę, przekładamy do garnka, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i selera, a także liść laurowy i ziele angielskie.
3. W połowie gotowania dodajemy podzielony na różyczki kalafior.
4. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy kminkiem, solą i pieprzem i dodajemy siekaną natkę pietruszki.

Smacznego!!!

Źródło: My style-my everyday


5 komentarzy:

  1. Uwielbiam kalafiorową, ale wolę zabielana.

    OdpowiedzUsuń
  2. To zdecydowanie moja ulubiona zupa, bardzo apetycznie wygląda.

    OdpowiedzUsuń
  3. To mówisz Anuś, że taka zupka z dodatkiem pomidorowym jest smaczna. Muszę dla urozmaicenia poczynić taką zupkę i dam znać.
    Pozdrawiam gorąco dosłownie i w przenośni.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam nadzieję, że będzie smakować. Pozdrawiam gorąco!

      Usuń
  4. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!