30 maja 2013

Spaghetti z chorizo

Chorizo - hiszpańska kiełbasa, stała się już jakiś czas temu bardzo popularna. Można z nią zrobić np. takie szybkie danie z makaronem.


Składniki:

spaghetti w ilości dla 2-3 osób
100 g chorizo w plasterkach
2 ząbki czosnku
kilka kawałków papryki konserwowej
1 mała cebula
tarty ser żółty do posypania

Sposób przygotowania:

1. Nastawiamy wodę na makaron, solimy i gotujemy do miękkości.
2. W tym czasie obieramy cebulkę, szklimy na patelni. Dodajemy plasterki chorizo i zmniejszamy ogień. Smażymy chwilkę razem.
3. Pokrojoną w kostkę paprykę konserwową, rzucamy na patelnię, chwilę całość dusimy, dorzucamy odcedzony makaron, chwilę razem grzejemy i rozkładamy na talerze. Danie posypujemy tartym żółtym serem.

*Niczym nie doprawiałam spaghetti ponieważ chorizo jest dość aromatyczne.

Smacznego!!!

     

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!