5 września 2012

Pieczywo czosnkowo-ziołowe z grilla

Pyszne kromeczki z grilla, które podpatrzyłam u znajomych :)


Składniki:

kromki chleba
masło
kilka ząbków czosnku
dowolne zioła (moim zdaniem najlepsze prowansalskie, ale mogą być też takie jak bazylia, oregano czy tymianek)

Sposób przygotowania:

1. Każdą kromkę chleba smarujemy masłem.
2. Czosnek rozgniatamy w prasce, dodajemy na kromki chleba wedle uznania, całość posypujemy ziołami.
3. Kanapki składamy po dwie, zawijamy w folię aluminiową i układamy na grillu.
4. Odwracamy dość często, pilnujemy, by się nie spaliły.
5. Chlebek rozwijamy z folii, dzielimy na pojedyncze kromki i ...jemy :)

Smacznego!!!

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!