26 listopada 2011

Jajecznica na boczku

Uwielbiam jajecznicę. Wersję z boczkiem przyrządzam bardzo rzadko, choć chyba takie śniadanie lubię najbardziej. Koniecznie używam jajek swojskich ponieważ nie tylko mają lepszy smak, ale też pięknie żółciutko wyglądają i sprawiają, że człowiek nabiera jeszcze większego apetytu :)


Składniki:

15 dag wędzonego boczku
1 mała cebulka
4 swojskie jaja
sól

Sposób przygotowania:

1. Boczek i cebulę kroimy w kosteczkę. Rumienimy boczek na patelni, pod koniec dodajemy cebulę i chwilę razem smażymy.
2. Wbijamy jajka, solimy do smaku, smażymy. Podajemy na ciepło ze świeżym pieczywem.

Pyszności!!! SMACZNEGO :)

1 komentarz:

  1. co tam kalorie, ważne, że pyszne :) pozdrawiam domowe.blog.pl

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!